2. Υψηλότερη ενεργειακή απόδοση με μέγιστη άνεση

Εξαιρετική ενεργειακή απόδοση και σημαντικά βελτιωμένη ροή αέρα μέσω βελτιστοποίησης βασικών εξαρτημάτων

Α. Βελτιστοποίηση του κύκλου ψύξης

Συμπιεστής
Η αποκλειστική χρήση συμπιεστών inverter φέρνει μια αποφασιστική βελτίωση της απόδοσης, τόσο υπό ονομαστικές συνθήκες (EER) όσο και υπό συνθήκες μερικού φορτίου που συμβαίνουν πολύ πιο συχνά κατά τη διάρκεια του έτους (SEER).

Υγρός διαχωριστής
Ο νέος σχεδιασμός του κυκλώματος επιστροφής λαδιού με βαλβίδα ελέγχου εξασφαλίζει αποτελεσματική επιστροφή λαδιού στον συμπιεστή. Χάρη στον βελτιστοποιημένο έλεγχο έντασης ψυκτικού, το ψυκτικό που παραμένει στο σύστημα επιστρέφει αποτελεσματικά στον διαχωριστή υγρού.

Διαχωριστής λαδιού
Ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός διαχωριστή λαδιού εξασφαλίζει υψηλό βαθμό διαχωρισμού με χαμηλότερη απώλεια πίεσης.

Β. Βελτιωμένη ροή αέρα μέσω του πρόσφατα σχεδιασμένου ανοίγματος εξάτμισης

Χάρη στο νέο, στρογγυλεμένο σχήμα του μονοκόμματου ανοίγματος, επιτυγχάνεται μεγαλύτερος όγκος αέρα, χαμηλότερο επίπεδο ήχου και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τον προηγούμενο σχεδιασμό.

Γ. Συνεχής εναλλάκτης θερμότητας τριών επιπέδων

Η βελτιστοποιημένη κατασκευή του εναλλάκτη θερμότητας αυξάνει την ενεργειακή απόδοση κατά 5%.
Η διάταξη τριών στρωμάτων των αγωγών συμβάλλει σε αυτό, όπως και ο εναλλάκτης θερμότητας που εκτείνεται σε τρεις πλευρές της συσκευής.
Σε σύγκριση με τα δύο ξεχωριστά μέρη του εναλλάκτη θερμότητας του προηγούμενου μοντέλου, αυτό δημιουργεί μια σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια μεταφοράς θερμότητας.

Εξαιρετικές αποδόσεις μερικού φορτίου και υψηλές τιμές SEER / SCOP

Μέχρι στιγμής, μόνο τα στοιχεία απόδοσης των συστημάτων VRF υπό ονομαστικές συνθήκες θα μπορούσαν να συγκριθούν μεταξύ τους, δηλ. Η. στους 35 ° C εξωτερική θερμοκρασία σε λειτουργία ψύξης (EER) και 7 ° C εξωτερική θερμοκρασία σε λειτουργία θέρμανσης (COP). Σύμφωνα με την Ε.Ε
Σύμφωνα με το πρότυπο EN 14825, οι κατασκευαστές πρέπει τώρα να καθορίζουν τα στοιχεία απόδοσης για ολόκληρη την περίοδο ψύξης ή θέρμανσης (SEER (Seasonal Efficiency Energy Ratio)) ή SCOP (Seasonal Coefficient of Performance)). Τα νέα συστήματα ECOi EX επιτυγχάνουν εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης ακόμη και χωρίς περαιτέρω μέτρα εξοικονόμησης κόστους.

Έξυπνη επιστροφή λαδιού

Στάδιο 1: Ακριβής παρακολούθηση της ποσότητας λαδιού στον συμπιεστή και, εάν είναι απαραίτητο, επιστροφή λαδιού από τον άλλο συμπιεστή στην ίδια εξωτερική μονάδα.
Στάδιο 2: Όταν η στάθμη λαδιού πέσει σε όλους τους συμπιεστές μιας εξωτερικής μονάδας, το λάδι επιστρέφει από τους συμπιεστές των άλλων εξωτερικών μονάδων.
Στάδιο 3: Μόνο εάν η στάθμη του λαδιού συνεχίσει να πέφτει παρά όλα τα προαναφερθέντα μέτρα επιστροφής, η επιστροφή λαδιού από το συνολικό σύστημα.

Μέγιστη ευκολία χάρη στα ακόλουθα χαρακτηριστικά των συστημάτων VRF της Panasonic:

  1. Εξαρτώμενο από το φορτίο, ρυθμιστικό έλεγχο της θερμοκρασίας εξάτμισης
  2. Έλεγχος θερμοκρασίας εξόδου μέσω αισθητήρα θερμοκρασίας εξόδου αέρα
  3. Αισθητήρας Econavi
    Πολύ χαμηλά επίπεδα ήχου

Εγγραφή στο
NewsLetter