Μονάδες συμπύκνωσης με το φυσικό ψυκτικό CO₂

Ανακαλύψτε αυτήν τη φιλική προς το περιβάλλον λύση από την Panasonic

Φυσικό ψυκτικό CO₂ / R744

Δεδομένου ότι το ψυκτικό R744 δεν έχει δυναμικό μείωσης του όζοντος (ODP = 0) και εξαιρετικά χαμηλό δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη (GWP 100  = 1) , εξασφαλίζει μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με το R404A.

Μετατροπέας +

Χάρη στην τεχνολογία Panasonic Inverter Plus, οι συσκευές επιτυγχάνουν τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Πολύ αποδοτικός συμπιεστής

Ο ισχυρός περιστροφικός συμπιεστής δύο σταδίων CO2 από την Panasonic επιτρέπει αξιόπιστη, σταθερή λειτουργία καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Πολύ ήσυχο

Τα συστήματα είναι εξαιρετικά αθόρυβα κατά τη λειτουργία. Το μοντέλο 200VF5 έχει επίπεδο ηχητικής πίεσης μόνο 35,5 dB (A) σε απόσταση 10 m.

Εύρος λειτουργίας έως και εξωτ. θερμοκρασίες 43 ° C

Το μεγάλο εύρος λειτουργίας με εξωτερικές θερμοκρασίες έως 43 ° C ανοίγει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εγκατάστασης.

Αντιδιαβρωτική επίστρωση

Όταν χρησιμοποιείται σε περιοχές με πολύ αλμυρό αέρα, η προαιρετική αντιδιαβρωτική επίστρωση στα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας παρατείνει τη διάρκεια ζωής των συστημάτων.

Λειτουργία ανάκτησης θερμότητας

Με την προαιρετική λειτουργία ανάκτησης θερμότητας, η σπατάλη θερμότητας από τη λειτουργία ψύξης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού ταυτόχρονα.

Αυτόματος ανεμιστήρας

Ο έλεγχος μικροεπεξεργαστή ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα των συστημάτων CO 2 ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας.

Εγγύηση 5 ετών στον συμπιεστή

Δίνουμε υλική εγγύηση 5 ετών στους συμπιεστές όλων των σειρών συσκευών.

Απλός έλεγχος μέσω BMS

Τα συστήματα είναι συμβατά με σημαντικά συστήματα παρακολούθησης μέσω της σύνδεσης BMS.

Γιατί CO₂ ;

Σύστημα διαχείρισης ενέργειας για δωμάτια

Ο κανονισμός F-gas είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα προστασίας του κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις τροπολογίες του Κιγκάλι στο Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και ξεκινά τη μετάβαση σε πιο φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες. Ως ψυκτικό, το CO₂ (R744) καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικό, επειδή οι θετικές του ιδιότητες είναι προφανείς: Είναι μη τοξικό, μη εύφλεκτο, ασφαλές και αξιόπιστο, εξοικονόμηση ενέργειας, εξοικονόμηση κόστους και, κυρίως, φιλικό προς το περιβάλλον . Ως φυσικό ψυκτικό, το CO₂ δεν έχει δυναμικό μείωσης του όζοντος (ODP = 0) ή δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη (GWP 100 = 1) και ως εκ τούτου είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση για το μέλλον. Επειδή σύμφωνα με τον κανονισμό F-gas που τέθηκε σε ισχύ το 2015 για να συμμορφωθεί με τους στόχους της ΕΕ για την προστασία του κλίματος, τα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου (F-gas) πρέπει σταδιακά να αντικατασταθούν πλήρως από εναλλακτικά ψυκτικά μέσα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές προσπάθειες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο για νομοθετικές προτάσεις για τη μείωση των αερίων F. Για την Ευρώπη, η Panasonic έχει πλέον αναπτύξει μια φιλική προς το περιβάλλον και αξιόπιστη λύση συστήματος με βάση το CO₂ για εμπορικές εφαρμογές ψύξης και κατάψυξης. Η ακόλουθη σύγκριση των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών δείχνει τα οφέλη για το περιβάλλον και την ασφάλεια του R744 (CO₂ ).

Σύγκριση περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών

Ρυθμιστικό τάσης ψυκτικό CO2 (R744): ODP = 0 / GWP = 1 / μη εύφλεκτο / μη τοξικό

Αμμωνία (R717): ODP = 0 / GWP = 0 /Εύφλεκτο, σχεδόν εύφλεκτο / Τοξικό

Ισοβουτάνιο (R600a): ODP = 0 / GWP = 4 /Εύφλεκτο / Μη τοξικό

Τρέχον και προηγούμενο ψυκτικό
R410A:
 ODP = 0 / GWP = 2090 /μη εύφλεκτο / μη τοξικό

R404A *: ODP = 0 / GWP = 3920 /μη εύφλεκτο / μη τοξικό

* Δεν επιτρέπεται πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2020

Σύγκριση εκπομπών CO 2

1 – μονάδα: t / έτος
2 – θερμοκρασία καταψύκτη
3 – θερμοκρασία ψύξης
4 – σύνολο (σύμφωνα με τη δική μας μελέτη στην Ιαπωνία)
5 – Άμεση επίδραση: Η άμεση επίδραση αντιπροσωπεύει την επίδραση διαρροής ψυκτικού R744 (CO 2 ) σε σύγκριση με το R404A * εκπροσωπώ.
6 – Έμμεση επίδραση: Η έμμεση επίδραση αντιπροσωπεύει τις εκπομπές CO 2 σε σχέση με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ενός συστήματος CO 2 σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα.

Πηγή: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Panasonic στην Ιαπωνία. Σε σύγκριση: Μέσος όρος 6 σούπερ μάρκετ με μονάδες συμπύκνωσης πολλαπλών μετατροπέων R404. * Δεν επιτρέπεται πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2020 Εξοικονόμησης ενέργειας: Κατάψυξη: 25,4% Κρύο δωμάτιο: 16,2% Εκπομπές CO2 67% μείωση

Εγγραφή στο
NewsLetter